Maślana rewolucja w kosmetologii

Masłosz Parka to gatunek drzewa rosnącego w Afryce. Tubylcy czczą roślinę od wieków, uznając ją za świętą. Olej produkowany z nasion drzewa przyjmuje postać małych i twardych bryłek podobnych konsystencją do cząstek masła, które dopiero po odpowiednim podgrzaniu osiągają konsystencję oleju. Tak powstaje popularne w tamtych kręgach Masło Shea, które posiada szereg właściwości kosmetycznych i prozdrowotnych, dzięki czemu zostało docenione przez konsumentów na całym świecie.

Masło Shea w kosmetyce

kosmetyczne masło shea
Masło Shea doskonale nawilża i wygładza – przetestuj sama

Ten rodzaj produktu posiada bardzo wiele zalet i niezwykle praktycznych właściwości, dzięki czemu szczególnie chętnie zalecany jest przez dietetyków, ale także kosmetologów. Masło Shea podobnie, jak olej arganowy odżywia i regeneruje naskórek. Warto zaznaczyć, że jego właściwości przyspieszają także gojenie ran, dlatego olej z drzewa Masłosza był przez lata wykorzystywany przez rdzenną ludność afrykańską właśnie w taki sposób. Dodatkowo Masło Shea charakteryzuje się właściwościami ochronnymi, dzięki czemu może ochraniać skórę przed wiatrem, mrozem i zimnem. Olej jest bogaty w witaminy A i E, które nie dość, że znacznie odmładzają skórę, to chronią ją także przed tzw. wolnymi rodnikami. Masło z nasion afrykańskiego drzewa może być także odżywką stosowaną na skórę głowy. Wcieranie masła we włosy sprawia, że pozostają one mocne i elastyczne, a w dodatku lśniące.

100% bezpieczeństwa

Naukowcy od dawna spierają się o bezpieczeństwo użytkowania tego specyfiku, aczkolwiek najnowsze badania potwierdziły, że jest on odpowiedni zarówno dla kobiet w ciąży, jak i najmłodszych dzieci. W przypadku przyszłych matek sprawdzi się idealnie w leczeniu rozstępów oraz profilaktyce prozdrowotnej. U najmłodszych będzie lekiem na odparzenia pieluszkowe oraz świetnie nada się do pielęgnacji delikatnej skóry niemowląt. Masło Shea nie uczula, a co więcej w wielu przypadkach łagodzi zmiany alergiczne.

Ten specyfik wykorzystuje się w głównej mierze w kosmetologii. Jest obecny w dużej ilości balsamów, kremów, odzywek na włosy czy maseczek do ciała i włosów. Kosmetolodzy zalecają użytkowanie specyfików na bazie oleju z Masłosza, ponieważ tysiące testów potwierdziło jego skuteczność i pozytywny wpływ na ludzkie ciało. więcej o jego kosmetycznych właściwościach dowiesz się na http://ecospa.pl/kategoria/oleje-i-masla/maslo-shea.

Shea to nie tylko kosmetologia. Na dobra sprawę Masło Shea może być stosowane do wszystkiego. Ludzie smarują nim pieczywo, ale także używają do smażenia, dzięki swojemu unikalnemu działaniu bardzo często stosowane jest także do masażu. Masło nałożone na skórę regeneruje komórki i odmładza naskórek. Konsumenci używają go także, jako balsamu do ust czy nawet filtra przeciwsłonecznego. To idealny dodatek, który doskonale sprawdzi się w naprawdę wielu konfiguracjach, dlatego nie może go zabraknąć ani w kuchni, ani w łazience.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*